Cyklohráček zamíří do Rožmitálu pod Třemšínem také v srpnu

Výletní vlak Cyklohráček, který vypravují České dráhy už jedenáctým rokem, přijede 20. srpna znovu do Rožmitálu pod Třemšínem. I tentokrát navíc zařadí pro Rožmitálské jednu jízdu z Rožmitálu do Březnice a zpět. Původně avizovaný termín 1. srpna byl ze strany ČD změněn.

Výletní vlak Cyklohráček, který vypravují České dráhy už jedenáctým rokem, dorazí opět letos o prázdninách hned dvakrát i do Rožmitálu pod Třemšínem. Přijede  20. srpna, kdy navíc zařadí pro Rožmitálské  jednu jízdu z Rožmitálu do Březnice a zpět. V loňském roce patřily jízdy Cyklohráčku do Rožmitálu mezi nejobsazenější a nejžádanější.

Cyklohráček je výletní vlak pro malé i velké cestovatele. Vláček je sestaven ze čtyř speciálně upravených vozů především s hracími koutky pro děti různých věkových kategorií. Cestující v něm najdou vůz plný her, vůz plný balónků a vůz plný hraček. V jednom z vozů je navíc nově zřízen i minibar s prodejem nápojů a drobného občerstvení za velmi příznivé ceny. Jízdu vlakem a pohled na ubíhající podbrdskou krajinu nebo hrající si děti, si tak můžete zpříjemnit dobrou kávou.

Cyklohráček pojede na trase Praha – Beroun – Příbram – Březnice – Rožmitál pod Třemšínem. Z Prahy odjede v 8:29 a v 11:24 přijede do Rožmitálu. Ve 14:51 zamíří opět zpátky do Prahy.

Pro výletníky, kteří přijedou Cyklohráčkem do Rožmitálu, zajistila rožmitálská radnice autobus, který je zdarma sveze po příjezdu vlaku z nádraží na autobusové nádraží a ze stejného místa je odveze ve 14:30 zpět na vlakové nádraží. Během času stráveného v centru města mohou v Podbrdském muzeu navštívit například letní interaktivní výstavu Svět kostiček LEGO. Muzeum zůstane tento den otevřené i během polední pauzy.

Aby si mohli Cyklohráček užít i Rožmitálští, podařilo se městu a spolku Rakovnicko-protivínská dráha dohodnout s Českými drahami mimořádné jízdy tohoto jedinečného vlaku z Rožmitálu pod Třemšínem do Březnice a zpět. Cyklohráček odjede z Rožmitálu do Březnice ve 13:06 a ve 14:17 se vydá z Březnice zpět do Rožmitálu. Cestující se tak mohou vypravit na krátký výlet po Březnici, nebo třeba strávit celou dobu hraním v Cyklohráčku.

V tomto výletním vlaku platí tarif Pražské integrované dopravy (PID) a tarif Českých drah (ČD), lze uplatnit i jízdní doklady systému jednotného tarifu OneTicket.
Podrobnosti a jízdní řády jsou na stránkách www.pid.cz/cyklohracek.




Ve společenském centru bude koncert JUDr. Ivo Jahelky a skupiny Knezaplacení

Městské kulturní středisko Rožmitál pod Třemšínem zve na dvojkoncert „zpívajícího právníka“, advokáta, popularizátora práva, folkového písničkáře a kytaristy Ivo Jahelky a folkové skupiny Knezaplacení.

 

Akce se bude konat 17. září 2024 od 19:00 v rožmitálském společenském centru. Vstupné je 250,- Kč. Předprodej vstupenek zajišťuje MKS Rožmitál p. Tř.




Na Třemšíně se bude konat v neděli 11. srpna tradiční pouť

V neděli 11. srpna v 10:30 začne regionální pouť na Třemšíně. Hostem bude hudebník, kampanolog, organolog, hudební skladatel, režisér a redaktor Radek Rejšek. Na Třemšíně se bude konat mše svatá k svátku Proměnění Krista, připraveno je pohoštění a autorská hudební produkce.




Sraz vojenské a historické techniky – 10. letní vyvedení

Klub vojenské a historické techniky Západní Pobřeží zve ve dnech 9. a 10. srpna na sraz vojenské a historické techniky 10. letní vyvedení.

Bude se konat v areálu bývalých vojenských kasáren v Rožmitále pod Třemšínem. Zajištěno je dobré jídlo a pití, v pátek bude hrát kapela MP4fun, v sobotu se uskuteční orientační závod, připraven je bohatý doprovodný program a v sobotu se mohou návštěvníci těšit také na kaskadérskou show Richarda Mošny.

Program:

9.8.2024 pátek:    možnost příjezdu od 14:00 hodin
                   14:00 - 19:00 zápis na orientační závod
                   od 19:00      živá hudba MP4FUN

10.8.2024 sobota:  8:30 - 10:00 zápis na orientační závod
                   10:30        rozprava + orientační závod
                                prohlídka vystavené techniky 
                   10:30 cca do 13:30 je většina vozidel na orientačním závodu. Pokud si jedete prohlédnout techniku,
                                doporučujeme dorazit po 13:00 hodině
                   14:30        doprovodný program
                   15:30        vyhlášení výsledků orientačního závodu
                   16:00        kaskadérská show Richarda Mošny
                   16:45        reprodukovaná hudba
11.8.2024 neděle:               odjezd v odpoledních hodinách

Program se bude stále aktualizovat časy jsou pouze orientační



U Podzámeckého rybníka se bude konat Rožmitálský rockfest

ROŽMITÁLSKÝ ROCKFEST

Na parkovišti u Podzámeckého rybníka v Rožmitále pod Třemšínem se bude konat 23 a 24. srpna Rožmitálský rockfest.

Na akci vystoupí kapely

  • De Bill Heads
  • Cocotte Minute
  • Seven
  • E!E
  • Miloš Dodo Doležal
  • Limetall
  • Kiss Forever Band
  • Kabát revival Plzeň
  • Uninvited, Volant
  • Wild Tides
  • Septic People
  • Zvlášňý škola

Předprodej vstupenek probíhá na evstupenka.cz.